NECOGCE 2019 ASSISTANCEWAECGCE 2019 ASSISTANCE
NECO
100% NECOGCE 2019 RUNZ/EXPO
WAEC
GET WAECGCE 2019 QUESTIONS AND ANSWERS 6HOURS BEFORE EXAM

CONTACT US: 09034768680 (TEXT ONLY)


« | »

JAMB 2018: 40 Likely Questions From The In Dependence That Might Be Asked In 2018 UTME.

The questions below are picked from different
sources. I advice to read painstakingly, and make
sure you study the questions very well, as they
might be asked in Jamb examination.
Answers are indicated by this sign (√)
Lets get going
1. “An old man should be contemplating his
mortality than dreaming of women” – this
statement was stated by who?
a) Tayo
b) Mr. Richardson
√c) Mr. Ajayi
d) Miriam
2. Which day of the week did Tayo leave Nigeria
for Oxford in 1963?
a) Saturday
b) Sunday
√c) Monday
d) Tuesday
3. How many people were in the car when Tayo
was being taken to Uncle Kayode’s place?
a) three
b) four
√c) five
d) six
4. The names of Tayo’s cousin in England were
a)Modupe and Tunde
b) Tunde and Yusuf
c) Bolaji and Ike
√d) Tunde and Jumoke
5. In 1963, Uncle Kayode returned from abroad as
√a) a senior army officer
b) an engineer
c) a wealthy politician
d) a Professor of English Language
6. ‘You’re off to be a Baliol man’ – who stated
this?
a) Tyo’s father
b) Uncle Kayode
c)Ucle Bola
√d) Headmaster Faircliff
7. For what purpose is Tayo travelling to
England?
Ans: To take up a scholarship at Balliol
College, Oxford
8. What is the name of Tayo’s school in England?
Ans: Balliol College
9. What is the significance of Tayo’s visit to
relatives before embarking on his journey to
England?
Ans: It is their tradition
10. Through what means of transportation does
Tayo travel to England?
Ans: Water
11. Why is Tayo surprised that people do
not greet each other in passing in England?
Ans: Because in Nigeria, so much value is
attached to greetings
12. In what subject did Bisi receive the highest
honours?
Ans: Geography
13. In the Ajayi motto, all things are expected to
be done with moderation except what?
Ans: Study
14. Who is Mr Barker?
Ans: He His headmaster and Mr
Faircliffe’s old colleague
15. What reminds Tayo of his mother in the
Barkers’ house?
Ans: Isabella cooks wonderful meals in a
way that reminds Tayo of his mother
16. Christine was in her third year of study
when?
Ans: Tayo met her for the first Time
17. What is Vanessa Richardson’s nationality?
Ans; English
18. What is the name of the friend that Vanessa
wrote a letter to, concerning the status of
women?Ans: Jane
19. The full meaning of JACARI is?
Ans: Joint Action Committee Against Racial
Inequality

Categories: Uncategorized

There is love in sharing

0 Responses

Leave a Reply

« | »